Nowy Kult w Nowym 2013 roku

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Nowy Kult w Nowym 2013 roku

Postprzez cytrynowy » 17 kwi 2013, o 20:01

Deathcrusher napisał(a):Kużwa ludzie dajcie spokój z tym Klejnotem Azji..."oh jak szkoda ze nie ma tego kawałka" "Klejnot ale zajebisty kawałek oh ah"...przecież Banan by go w studiu zamordował "obróbką" i dodawaniem różnych dżwięków i dziwnych rozwiązań aranżacyjnych tak jak to było w przypadku Braci i nieodżałowanej Tłuszczy na Poligono Industrial.
PS. Tłuszcza zanim ukazała się na PI była koncertowo przezajebistym kawałkiem natomiast na płycie....bez komentarza. Dlatego skończcie z tym Klejnotem Azji

Ziom, ogarnij dupkę, to jest forum, tutaj każdy może pisać co chce i jak chce, o ile nikogo nie obraża. Daruj sobie takie osobiste wycieczki ;)
"To tylko jest naszą trwałą własnością, cośmy sami przeżyli"
Leopold Ungeheuer

Postprzez Deathcrusher » 17 kwi 2013, o 20:04

wr-zgadza się m.in na Pomarańczowej 2003 ale pozniej tez sie zdarzało w każdym bądż razie na pewno nie był to WIELKI numer na miare Hej czy nie wiecie Wodki Krwi Boga czy Polski itd ale spokojnie mógłbym byc stałym punktem programu tak jak np Ręce do Góry, Dzieci, Pasażer, Poznaj swój Raj, Parada Wspomnień...ale dość już o tym. W ramach oczekiwań na nowe dzieło kulcich zapraszam wszystkich zwolenników starych zapomnianych numerów do dołączenia się do Apelu w sprawie grania na koncertach piosenki "yvette" z "your eyes" Przed laty udało się "uprosić" żeby grali wspomniany wyżej "Poznaj swój raj"...może z "Yvette" tez sie uda

Postprzez slaw » 17 kwi 2013, o 22:27

wr napisał(a):
slaw napisał(a):
Deathcrusher napisał(a):PS. Tłuszcza zanim ukazała się na PI była koncertowo przezajebistym kawałkiem natomiast na płycie....bez komentarza. Dlatego skończcie z tym Klejnotem Azji

Kiedy Tłuszczę grali przed wydaniem płyty? :o

Zdaje się na Pomarańczowej 2003.

Kurde, może i tak, jakoś zapomniałem, że w 2003 grali trochę nienagranych piosenek. Z tym, że jakoś Tłuszcza mi się wówczas nie wbiła w pamięć. Pamiętam, że grali Kazelota, Chama, Lepszych dni, Chcemy do domu.

Postprzez wójek » 18 kwi 2013, o 13:36

dołączam się do prośby i chce studyjną wersję "rozbieraj się"

Postprzez bodzioooo » 19 kwi 2013, o 11:21

wr napisał(a):Faktycznie. Patrząc na tytuły utworów płyta będzie na bank chujowa! :lol: Mistrzowska logika!

WR-ku. Poczekajmy na premierę i na sam pierw ja przesłuchajmy nim coś o niej napiszemy.
Na pochwały,czy krytykę będze czas później :)
Pzdr :)

Postprzez Karma » 23 kwi 2013, o 14:34

Skoro 13 premiera, to zapewne na dziedzińcu 2 dni wcześniej usłyszymy już cały nowy secik. Taka pra premiera się szykuje:-)

Postprzez redhead » 23 kwi 2013, o 16:11

Karma napisał(a):Skoro 13 premiera, to zapewne na dziedzińcu 2 dni wcześniej usłyszymy już cały nowy secik. Taka pra premiera się szykuje:-)

również mam nadzieję usłyszeć kilka nowych utworów w Toronto dzień wcześniej
jestem wielcem ciekaw - nic tylko czekać na 13V - u JM już bestseller z tego co widzę
"Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę"

Postprzez zgred83 » 25 kwi 2013, o 12:36

"Prosto" widziałem dzis na allegro. Mozna już kupować, a wysyłka 10 maja

Postprzez Karma » 25 kwi 2013, o 12:46

http://m.allegro.pl/przedmiot,kult-pros ... 17341.html

32zł + przesyłka

chyba lepiej poczekać te 3 dni i do empiku podejść.

Postprzez Łukasz_eM » 25 kwi 2013, o 13:59

Karma napisał(a):http://m.allegro.pl/przedmiot,kult-prosto-kazik-folia-uklad-zamkniety-rp,3196017341.html

32zł + przesyłka

Ktoś nieźle zasiał... Nie ma to jak sobie podbić cenę na przesyłce :/

Karma napisał(a):chyba lepiej poczekać te 3 dni i do empiku podejść.

Pewnie, że tak. Premiera jest 13 maja, czyli w poniedziałek, ale być może pojawi się już w sobotę, jak to miało miejsce przy Hurra i Plamach KNŻ ;)

Postprzez sumkinda » 25 kwi 2013, o 14:45

Ciekawe co jest w "nakładzie limitowanym" a 44,50PLN
http://allegro.pl/kult-prosto-uklad-zam ... 57019.html
EAN ten sam jak przy innych aukcjach np. po 37
??
Pamiętam powstanie warszawskie, bo powstałem po imprezie we Warszawie właśnie...

Postprzez Neghe » 25 kwi 2013, o 21:12

Heh, właśnie o to chodzi - biesiadna muzyka w połączeniu z biesiadnym tekstem to biesiadna piosenka. Dobrze wypunktował to ten koleś ;) Powinien być jakiś kontrast, wtedy całość byłaby odebrana w zupełnie innych barwach. Tak mi się wydaje.

Postprzez Jedras » 25 kwi 2013, o 21:53

Ale jak sam tytuł wskazuje (+ wywiad z Kazikiem z tematu "Wywiady) muzyka i teksty mają być proste, czyli np biesiadne:P

Postprzez Łukasz_eM » 26 kwi 2013, o 12:08

Postprzez zgred83 » 29 kwi 2013, o 13:08

http://allegro.pl/kult-prosto-cd-kazik- ... tabsAnchor
tu mają paczkomaty za 5,40zł ale premiera i wysyłka u nich to 15 maja:))

Postprzez donkey » 1 maja 2013, o 09:15

Coś o nowym teledysku Kultu: http://muzyka.onet.pl/newsy/kult-grillu ... omosc.html
Jest tam link do zdjęć z planu. Na jednym z nich jest fragment scenariuszu klipu, z którego można wywnioskować, że teledysk będzie do piosenki Dobrze być dziadkiem.
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez Bartek_PLRZ » 1 maja 2013, o 13:38

Postprzez Neghe » 1 maja 2013, o 13:52

Miło, że jest wstęp instrumentalny.

Numer 7 bardzo kojarzy mi się z "A kiedy nic was już nie ochroni". Ale ta pierwsza nie jest dobra i ta raczej też nie ma na to szans.

Ale, ale.. te próbki są, moim zdaniem, bardzo obiecujące! :)

(ostatnia piosenka to zapychacz ;p)

Postprzez oksymoron » 1 maja 2013, o 15:41

Bartek_PLRZ napisał(a):http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00CKFJ2NO/ref=dm_sp_alb/279-3852583-7914862
Było już? :)

Przesłuchałem. Przy kawałku "Mój mąż" przypomniał mi się ten tekst Pasternaka. Poza tym nie ma na czym ucha zawiesić, nie jestem zainteresowany tą płytą.
Pozdrawiam
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez wr » 1 maja 2013, o 15:52

"Mój mąż" jest najsłabszy z tych fragmentów. Większość jest dobra. Jestem zainteresowany tą płytą.
Pozdrawiam
Echo wyje "łuuu" i straszy...
Wilkami, wojnami, kryzysami, kredytami, szaleńcami za sterami, ruskami, żydami, gejami, brudasami, rękawami z asami, forami ze specami, nocami z babami z wąsami

ratunku

Postprzez wójek » 1 maja 2013, o 15:56

pozdrawiam

Postprzez SafeMan » 1 maja 2013, o 16:07

Fajne intro instrumentalne :) Poza tym największe nadzieję wiążę z Twoje słowo jest prawdą, Prosto, Dlaczego tak tu jest, Mój mąż, Moja myszko, Nie chcę grać w reprezentacji i Największa armia świata, czyli na razie najlepiej wypadają: 1, 2, 3, 5, 7, 9, 10, 12, 14. Ponad połowa podoba mi się na starcie, więc powinno być dobrze :mrgreen:

Postprzez donkey » 1 maja 2013, o 16:22

Pozdrawiam ;) .

Intro całkiem niezłe. Mam wrażenie jakby te dęciaki się miały rozkręcić.

O "Układzie zamkniętym" już pisałem. Muzycznie i brzmieniowo świetna piosenka. Linia melodyjna strasznie połamana - to raczej taki antyprzebój niż przebój, ale robi dobre wrażenie.

W "Twoje słowo jest prawdą" jest super wokal. Tak jakby wszystko ze sobą łączył. Bez niego piosenka była by słaba. Podobnie było w "Gigantyczna koncentracja". Super utwór.

Kolejna piosenka jest biesiadna. Nie brzmi jednak to tak źle. Od "Marysi" to z dwie klasy lepsza. Jedna taka piosenka na płycie nie zaszkodzi.

Ciekawe jak się rozwinie "Prosto". Początek z niezłym czadem, później wchodzi fajna trąbka. Super.

@Neghe, fakt - podobny jest ten utwór siódmy. Tylko w tym przypadku tekst ma sens. Ta piosenka jest grana na jednym akordzie i na końcu wchodzi chór pięciu chłopaków z Kultu. Może to być ciekawe.

"Bomba na parlament" muzycznie nawet OK, ale ta linie wokalu nie bardzo mi podchodzi.

Natomiast w "Mój mąż" już mi podchodzi, mimo iż jest mocno znowu połamana. Mam nadzieję, że w przejściach się będą tam jakieś ciekawe rzeczy dziać.

@oksymoron, nie ma na czym ucha zawiesić? Choćby "Moja myszko". Jak to pójdzie na trzeciego singla, to z takim refrenem może to być drugie "Takie tango" :twisted: Przepiękna piosenka.

"Zabiłem ministra finansów" bardzo mi się podoba. Już w tych próbkach ze studia zrobił na mnie wrażenie, chociaż wtedy nie wiedziałęm, co to jest :P.

"Nie chcę grać w reprezentacji" - tego mogło by nie być. Bardziej do solowego Kazika. Za bardzo połamany wokal.

Następna może sobie być.

"Największa armia..." to piosenka o armii alkoholików. To może być naprawdę niezłe. Trzeba jednak całość posłuchać.

Kolejna też może być. Fajne dęciaki. Ten refren (co przy nim przerywa) zapowiada się obiecująco.

Ostatnia też może być. Fajne dęciaki.

Cześć :P
Zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy z knajpy gondolą

http://www.youtube.com/watch?v=raZ-ltWuS9I

Postprzez efiut » 1 maja 2013, o 16:29

Hmm, więcej klawiszy Grudy słyszę chyba. I brzmienie bardzo przypomina "Płytę" Buldoga. "Największa armia świata wzywa cię" to drugi "ZURT" trochę.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM