uve napisał(a):
Podajesz za przykład Metallice i Rolling Stonesow. Chcesz żeby Kult stał się produktem, maszynką do robienia pieniędzy? Z calym szacunkiem dla dorobku i wkładu w/w zespołów w światową muzykę tak teraz oba zespoły sie prezentują.
Z całym szacunkiem, ale, pomimo mojego totalnego braku sympatii do obu zespołów, byłem na ich koncertach i uważam, że strasznie się mijasz z faktami. Maszynki do robienia pieniędzy nie wkładają tyle serca w swoje koncerty, ot co. Mają status zespołów kultowych, większością rzeczy pozamuzycznych zajmuje się management. Maszynka do robienia pieniędzy żyłaby z płyt, merchu, występów w programach i z reklam. Tutaj np. panowie z RS pomimo wieku nadal ruszają w dość wymagające trasy, więc SIĘ IM ZWYCZAJNIE CHCE. Panowie z Metallicy grają na każdym koncercie utwór z danego kraju i to śpiewając w lokalnym języku - BO ZWYCZAJNIE SIĘ IM CHCE.
Pomijam ekscesy typu sądzenie się Metallicy z rozmaitymi jednostkami, ponieważ każdy popełnia błędy.
uve napisał(a):Wydawanie każdego pierdnięcia jakie zrobią chłopaki to nie jest droga.
Nie no, pokłony
Koncert z największą publiką w historii zespołu, całkiem udany zresztą, ale przecież to pierdnięcie jak koncert na Juwenaliach w Rybniku
Sorry, ale walnąłeś kolego okropnego babola z porównaniem. DeFałDe albo
Blu-Ray to w lwiej części obrazek, a wątpię, żeby powtórzyła się szansa tak profesjonalnie zarejestrować materiał z takim tłumem. Na Woodstock/PolandRock zaplecze techniczne pod rejestrację było ogromne. Logistycznie i technicznie jest to raczej nie do zrobienia gdzie indziej stricte pod JEDEN polski zespół (pomimo niezaprzeczalnego statusu Kultu)
Biorąc też pod uwagę, że całkiem realne są Twoje marzenia:
Jeżeli dojdzie do sytuacji wygrania plebiscytu Złotego Bączka mam nadzieję, iż nie zostanie on przyjęty - w sensie możliwości kolejnego koncertu.
to taka okazja może się nie powtórzyć.
Wiadomo - ile ludzi tyle opinii. Dla mnie taka pamiątka byłaby bardzo pożądana
Pozdrawiam.