Pozdrawiam

.
Intro całkiem niezłe. Mam wrażenie jakby te dęciaki się miały rozkręcić.
O "Układzie zamkniętym" już pisałem. Muzycznie i brzmieniowo świetna piosenka. Linia melodyjna strasznie połamana - to raczej taki antyprzebój niż przebój, ale robi dobre wrażenie.
W "Twoje słowo jest prawdą" jest super wokal. Tak jakby wszystko ze sobą łączył. Bez niego piosenka była by słaba. Podobnie było w "Gigantyczna koncentracja". Super utwór.
Kolejna piosenka jest biesiadna. Nie brzmi jednak to tak źle. Od "Marysi" to z dwie klasy lepsza. Jedna taka piosenka na płycie nie zaszkodzi.
Ciekawe jak się rozwinie "Prosto". Początek z niezłym czadem, później wchodzi fajna trąbka. Super.
@Neghe, fakt - podobny jest ten utwór siódmy. Tylko w tym przypadku tekst ma sens. Ta piosenka jest grana na jednym akordzie i na końcu wchodzi chór pięciu chłopaków z Kultu. Może to być ciekawe.
"Bomba na parlament" muzycznie nawet OK, ale ta linie wokalu nie bardzo mi podchodzi.
Natomiast w "Mój mąż" już mi podchodzi, mimo iż jest mocno znowu połamana. Mam nadzieję, że w przejściach się będą tam jakieś ciekawe rzeczy dziać.
@oksymoron, nie ma na czym ucha zawiesić? Choćby "Moja myszko". Jak to pójdzie na trzeciego singla, to z takim refrenem może to być drugie "Takie tango"

Przepiękna piosenka.
"Zabiłem ministra finansów" bardzo mi się podoba. Już w tych próbkach ze studia zrobił na mnie wrażenie, chociaż wtedy nie wiedziałęm, co to jest

.
"Nie chcę grać w reprezentacji" - tego mogło by nie być. Bardziej do solowego Kazika. Za bardzo połamany wokal.
Następna może sobie być.
"Największa armia..." to piosenka o armii alkoholików. To może być naprawdę niezłe. Trzeba jednak całość posłuchać.
Kolejna też może być. Fajne dęciaki. Ten refren (co przy nim przerywa) zapowiada się obiecująco.
Ostatnia też może być. Fajne dęciaki.
Cześć