Grzesiek napisał(a):Mam pytanie o tych Ojców właśnie, bo zupełnie mi tekst z głowy wyleciał i rano próbowałem sobie przypomnieć kartkując "Samotni ludzie, wiersze i piosenki" i jedyne co mi pasuje to "Nie dali ojcowie nam..." z 38 strony. Czy to ten tekst?
maka napisał(a):19.01.2017 - Warszawa, Stodoła
https://www.facebook.com/events/773609202777662/
http://kazik.pl/events/event/warszawa-9/
maka napisał(a):No i się pojawiłem. Set z pamięci nie po kolei:
1. Klub cynicznych egoistów
Nie dali nam ojcowie
Ogrodnik
Pieśń o kanonierach
Krzesło łaski
Ballada o kobiecie żołnierza
Gorzki płacz
Kalifat
Malcziki
Czekając na wczoraj
Bourbon mnie wypełnia
Deszczowe psy
Mariola
Komandor Tarkin (na trójkącie gitarzysta (?) supportu)
Każdy potrzebuje przyjaciela
Modlitwa o wschodzie słońca
Oddalenie
12 groszy
Idę tam gdzie idę
Samotni ludzie
+jeszcze kilka nowych, tatowych piosenek, nie pamiętam ile ich było
Tata dilera
Should I stay
Ace of spaces
Natalia w bruklinie
nie wiem czy to wszystko, może ktoś uzupełni
Muzycznie pierwsza klasa, pod tym względem nie ma co się przyczepić, ale to chyba norma dla tego projektu, byłem już kilka razy i nigdy nie miałem jakichś "ale". Ciężko mi ocenić te tatowe piosenki tak po pierwszym odsłuchaniu, trzeba zaczekać na płytę. Set mnie zaskoczył, fajnie że było dużo nowych piosenek. Tylko szkoda że Mostu nie było, dla mnie póki co faworyt. No i wow, 12 groszy to się zupełnie nie spodziewałem, szczególnie że, z tego co pamiętam, Kazik dwa lata temu na koncercie z proformą mówił że te piosenki (12 groszy i mars napada) się nie sprawdzają na koncertach i raczej nie będą grać. Według mnie bardzo fajnie wyszło i liczę że zagrają to jeszcze nie raz. Natalia też spoko wyszła.
Koncert na siedząco jest według mnie bardziej odpowiedni dla tego projektu. Niestety było parę osób, które nie ogarnęły, że to nie juwenalia i chcieli skakać pod sceną (ochrona ich przeganiała), gwizdali, krzyczeli LUDZIE WSTAWAĆ JA PIERDOLE i inne takie. Mnie to wkurzało, ale może ja jakiś przewrażliwiony jestem. Ale widziałem, że ktoś z publiczności im uwagę zwracał i ogólnie ludzie w pobliżu nie wydawali się zachwyceni ich zachowaniem.
W sprawie płyty tatowej - 12 marca wchodzą do studia.
maka napisał(a):W sprawie płyty tatowej - 12 marca wchodzą do studia.
donkey napisał(a):maka napisał(a):W sprawie płyty tatowej - 12 marca wchodzą do studia.
Może to ma być luty? Z tym marcem to trochę bez sensu, bo Kult ma trasę akustyczną.
maka napisał(a):No i się pojawiłem. Set z pamięci nie po kolei:
1. Klub cynicznych egoistów
Nie dali nam ojcowie
Ogrodnik
Pieśń o kanonierach
Krzesło łaski
Ballada o kobiecie żołnierza
Gorzki płacz
Kalifat
Malcziki
Czekając na wczoraj
Bourbon mnie wypełnia
Deszczowe psy
Mariola
Komandor Tarkin (na trójkącie gitarzysta (?) supportu)
Każdy potrzebuje przyjaciela
Modlitwa o wschodzie słońca
Oddalenie
12 groszy
Idę tam gdzie idę
Samotni ludzie
+jeszcze kilka nowych, tatowych piosenek, nie pamiętam ile ich było
Tata dilera
Should I stay
Ace of spaces
Natalia w bruklinie
nie wiem czy to wszystko, może ktoś uzupełni
robbie napisał(a):Może ktoś pomoże.
Jak się nazywała piosenka Toma Waitsa na koncercie w Warszawie, w której Przemek Lembicz śpiewał jak Waits?
Kompletnie nie pamiętam tej piosenki, wiem tylko, że taka była i wywarła na mnie wielkie wrażenie. Genialne wykonanie!
artek napisał(a):Wbrew zapowiedziom Kazimierza o koncertach z Kwartetem, we wrześniu przyszłego roku, pojawił się pierwszy termin.
23 stycznia 2019 r. - Stary Maneż - Gdańsk Wrzeszcz - bilety od 50 pln.
https://starymanez.pl/title,KAZIK___KWA ... d,319.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 20 gości