Wielka wojna na kwasiarskie dowcipy

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wielka wojna na kwasiarskie dowcipy

Postprzez Holba » 9 sty 2013, o 22:34

znalezione w sieci :)

- wiecie jak zginał dziadek Tuska w Auschwitz ?
- spadł z wieżyczki.

Przychodzi facet na policje i mówi że od kilku lat dręczą go bandyci i ściągają haracz
- policjant przyjmujący zgłoszenie pyta się czy zna tych bandziorów
- a on że nie, ale wie ze o szefie całej tej bandy mówi się premier.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez Mr Mojo Risin » 10 sty 2013, o 16:47

Pośmiano się tu z Terlikowskiego, pośmiejmy się teraz z Pani Minister:

Unia Europejska pracuje nad nowymi zakazami. Tym razem dotyczyć będą bajek, które są niepoprawne politycznie i sprzeczne z modelem społeczeństwa unijnego.

"Murzynek Bambo w Afryce mieszka, czarną ma skórę ten nasz koleżka" - ten popularny w Polsce wierszyk Juliana Tuwima może wkrótce trafić na indeks ksiąg zakazanych w Unii Europejskiej. Dlaczego? Bo eurourzędnicy chcą zakazać bajek, w których jest mowa o murzynach. Główną inspiratorką jest niemiecka minister ds. rodziny Kristina Schroeder.

Cenzura dla Pippi? Cenzura dla Biblii?

Pani minister przyznaje, że swojej niespełna dwuletniej córeczce nie czyta klasycznych bajek. Nie przejdzie jej przez usta na przykład fragment z bajki o Pippi Langstrump, w którym jest mowa o jej ojcu jako o "królu czarnych".

Ale nie tylko bajki o Pippi, czy murzynku Bambo są zagrożone. Cenzorska łapa Unii Europejskiej może spaść także na bajki braci Grimm, uważane przez Niemców za świętość literacką. Dla feministek bajki te są "niepoprawne politycznie", bo nie ma w nich "pozytywnych kobiecych postaci". W swoim zapędzie pani minister dotarła nawet do Boga. Jej zdaniem nie powinien On być rodzaju męskiego, lecz nijakiego. Czyżby chciała też ocenzurować Pismo Święte?

Unijna równość płci

To jednak nie koniec krucjaty przeciwko książkom. Komisja Praw Kobiet w Parlamencie Europejskim zaapelowała o zakazanie książek, w których mężczyzna zarabia na dom, a kobieta wychowuje dzieci i dba o rodzinne ognisko. Podobno taki model społeczeństwa jest sprzeczny z równością płci, jaka obowiązuje w UE.

"Opowieści z Narnii" C.S. Lewisa

Czy słynne "Opowieści z Narnii" C.S. Lewisa też miałyby być zakazane według najnowszego prawa Unii Europejskiej? Wojownicy o tolerancję i równość jako przykład rasistowskich treści w powieści Lewisa podają mieszkańców Kalormenu. Kalormeńczycy mają ciemniejszy odcień skóry w porównaniu do mieszkańców Narni, których cera jest nieskazitelnie biała. Żyją na pustyni, mają długie brody, noszą turbany. Mimo oczywistych konotacji kulturowych, powieść rzeczywiście wymaga cenzury?

Tintin na specjalne zamówienie

Tintin to znana na całym świecie kreskówkowa postać dziennikarza, który wraz ze swoim pieskiem Milou ( w polskiej wersji językowej - Milusiem) zwiedza cały świat. Stworzony w latach 30. XX wieku przez belgijskiego pisarza Herge'a odcinek "Tintin w Kongo" wciąż budzi niemałe kontrowersje. Dziennikarz odwiedza w nim jedno z afrykańskich państw, którego mieszkańców rysuje dość schematycznie.

W jednej ze scen Tintin prowadzi samochód, który w zderzeniu z pociągiem nie ulega najmniejszemu zniszczeniu. Natomiast kongijski pociąg rozsypuje się na drobny mak. Według walczących o równość i tolerancję to wystarczająco symboliczny przykład, który spowodował, iż w brooklyńskiej Bibliotece Publicznej książka znajduje się w sekcji specjalnej, udostępnianej tylko na wcześniej umówione spotkanie.

Umpa Lumpowie z Afryki

W filmie "Charlie i Fabryka Czekolady" na podstawie powieści brytyjskiego pisarza Rolada Dahla występują zabawne i urokliwe postacie pracowników Willy'ego Wonka - Umpa Lumpowie. Jednak w oryginalnej wersji książki nie pochodzili oni z Lumpalandii, lecz z centralnej Afryki. Nie wyglądali jak śmieszne rozbrykane krasnoludki, lecz raczej przypominali czarnoskórych pigmejów. Dzień i noc pracowali dla Willy'ego Wonka przy produkcji czekolady.

Prawdopodobnie pisarz nie zdawał sobie sprawy z tego, że większość pracowników na ówczesnych plantacjach czekolady na Wybrzeżu Kości Słoniowej stanowiły zniewolone dzieci z Afryki. Rosnąca kontrowersja wokół Umpa Lumpów sprawiła, że już na ilustracjach do książki z lat 70. mają jaśniejszy odcień skóry. Afryka jako kraj pochodzenia nigdy później nie został wymieniony.

Nietolerancja w tajemniczym ogrodzie

Kto by się spodziewał, że nawet w niepowtarzalnym "Tajemniczym ogrodzie" Frances Hodgson Burnett obrońcy tolerancji odnajdą wątki, których moralność należy zakwestionować. Na początku książki, gdy główna bohaterka Mary przyjeżdża do rezydencji bogatego wuja, budzi ją pokojówka Marta. Dziwi się, że dziewczynka nie jest czarna skoro pochodzi z Indii.

Na co Mary, gubiąc panowanie nad sobą, bezczelnie odpowiada, że czarni nie są ludźmi. Jej rasistowskie wypowiedzi nigdy nie są poprawiane. O ten wątek wciąż kłócą się zwolennicy i przeciwnicy powieści.

Doktor Dolittle skorygowany

Seria przygód Doktora Dolittle została napisana w latach 20. XX wieku przez Hugh Loftinga, jednak zawarte w niej wątki rasistowskie wciąż budzą sprzeciw czytelników. Przykładowo główny bohater stopniowo przekształca afrykańskiego Księcia Bumpo w białego króla.

Dodatkowe kontrowersje wzbudzały obraźliwe słowa umieszczane w tekście lub w ilustracjach. Dopiero w latach 60. wprowadzono do tekstu niewielkie korekty.

Dzicy Indiane na prerii

Laury Ingalls Wilder napisała kultową dziś powieść "Domek na prerii", w której w dużej mierze opisuje swoje dzieciństwo spędzone na podróżowaniu po XIX-wiecznej Ameryce. Na podstawie tej książki powstało wiele adaptacji filmowych.

Sprzeciw czytelników budzi jedynie wątpliwie moralny sposób, w jaki traktowani są rdzenni Amerykanie - Indianie. Przedstawieni są jak dzicy buntownicy, którym z powodu braku zachodniej kultury należy odebrać to, co tak długo do nich należało.

Cenzura, czy różnice kulturowe?

A jak wy myślicie? Czy powinni zakazać czytania tych książek? Czy cenzura cokolwiek zmieni? Czy w ogóle jest to możliwe, aby literaturę oderwać od czasów i kulturowych zmian, które zachodziły w czasie jej pisania? Kiedy stwierdzenia są rasistowskie, a kiedy po prostu przedstawiają niezaprzeczalne różnice międzykulturowe?

http://ksiazki.wp.pl/gid,15217518,tytul,...leria.html

--------------------------------------------------------------------------------
Cała Polska w cieniu Śląska

Postprzez Holba » 10 sty 2013, o 19:49

jasne ze tak, Politische korrektheit uber alles.
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Holba » 10 sty 2013, o 21:08

Obrazek
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Widzewie

Postprzez Jedras » 12 sty 2013, o 20:16

Obrazek

Postprzez somekind » 13 sty 2013, o 00:51

Jaaasiek napisał(a):http://www.fronda.pl/a/terlikowski-renifer-niko-niszczy-rodzine,25177.html?page=2&#comments-anchor

oplułem piwem monitor ze śmiechu przy kilku zdaniach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W podobnym stylu: http://pokolenieapokalipsy.nowyekran.pl ... a-satanizm
Lista sklepów wielkopowierzchniowych w Wałbrzychu:
Agata Meble
Galeria Handlowa „Victoria”
Galeria Handlowa „Auchan”
Centrum Handlowe „Centrum OK”
Centrum Handlowe „Real”
Centrum Handlowe „Kaufland”
„OBI”
„Castorama”
„Makro”
„Tesco”

Postprzez Jedras » 13 sty 2013, o 19:29

somekind napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):http://www.fronda.pl/a/terlikowski-renifer-niko-niszczy-rodzine,25177.html?page=2&#comments-anchor

oplułem piwem monitor ze śmiechu przy kilku zdaniach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W podobnym stylu: http://pokolenieapokalipsy.nowyekran.pl ... a-satanizm

Dobre :lol:

Postprzez oksymoron » 14 sty 2013, o 20:59

Wiecie jak powstaje wódka Absolwent? Tak:
Obrazek
:D :D :D
(wideo)
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Postprzez Jedras » 14 sty 2013, o 22:45

Swego czasu na studiach, jak nie było kasy na porządną wódkię to piło się Absolwenta. Powyższy obrazek wyjaśnia dlaczego czasami ta wódeczka była nie do wypicia - pewnie za dużo zlewek szło do danej partii;) Heh, biedna ta moja wątroba:P

Postprzez k@zelot » 16 sty 2013, o 19:30

Dziczego małym murzynkom w Afryce obcina się stopy?
A dlatego by nie chodziły głodne.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez canalos » 17 sty 2013, o 09:35

Zasłyszany dziś suchar sportowy

Osioł i ogier żyli w jednej stajni. Ogier jeździł na zawody i zdobywał trofea. Osioł leżał, obijał się i skubał siano. Za każdym razem, gdy ogier wracał z nowym pucharem, pytał osła: - A ty co robiłeś?
- A nic, leżałem, trochę drzemki, skubnąłem siano i tak zleciało.
Eee czyli jesteś nic nie wart komentował ogier.
W końcu jednak przechwałki ogiera zdenerwowały osła. Pod nieobecność towarzysza pojechał do zoo, zrobił zdjęcie zebrze i powiesił na ścianie.
Ogier wrócił, a jakże, z pucharem i już ma pytać co osioł porabiał, ale patrzy na zdjęcie przybite do ściany. Zmarszczył się i pyta: - Ty, osioł, a co to za fota? Nie widziałem jej wcześniej.

Osioł udaje, że nie wie, o co chodzi. - To? Aaaaa, to! Nic tam, stare dzieje, grałem kiedyś w Juventusie.
Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda.

Postprzez Jedras » 17 sty 2013, o 20:35

Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 18 sty 2013, o 13:47

Obrazek
Obrazek

Postprzez oksymoron » 20 sty 2013, o 16:28

Filmik, ale tutaj pasuje lepiej niż do wątku youtube'owego - najbardziej obraźliwe żarty

(parę słów z Wikipedii nt. ostatniego występu)
Nature has a way sometimes of reminding Man of just how small he is. She occasionally throws up terrible offspring of our pride and carelessness, to remind us of how puny we really are in the face of a tornado, an earthquake, or Godzilla.

Re:

Postprzez uve » 20 sty 2013, o 17:18

oksymoron napisał(a):Filmik, ale tutaj pasuje lepiej niż do wątku youtube'owego - najbardziej obraźliwe żarty

You made my day :D

Postprzez Jedras » 20 sty 2013, o 21:47

Chyba już było ale tak dla przypomnienia:
Kupił koleś strzelbę i wpada do kółka łowieckiego.
- Panie, daj mi pan licencję na odstrzał niedźwiedzia.
- Nie ma, odstrzał się skończył we wrześniu.
- To daj mi pan na odstrzał wilka.
- Też już się skończył.
- No to na dzika mi pan daj.
- Dziki dopiero za 3 miesiące mogą być odstrzelone.
- No to na co jest?
- Na Romów.
- Jak na Romów? Przecież to ludzie! Odstrzelę i pójdę siedzieć!
- Nie, z tą licencją może pan strzelać śmiało. Jak ktoś pana zobaczy, to pokazujesz pan licencję i po kłopocie.
Wziął facet licencję na Romów i błąka się po mieście szukając jakiegoś. Dojrzał w ciemnej uliczce Roma, co w śmietniku grzebie i bach! Rom odstrzelony.
Nagle pojawia się policja i faceta już mają skuwać za morderstwo.
- Panie władzo! Ale ja tu mam licencję na odstrzał!
- No licencję pan ma, owszem... Ale proszę pana, strzelał pan PRZY PAŚNIKU!

Postprzez uve » 21 sty 2013, o 00:34

Leciwa już staruszka dostała od lekarza lekarstwo w postaci czopków. Niestety ze względu na swój wiek nie była w stanie sobie ich zaaplikować, więc poprosiła o pomoc wnuczka. Wypięła się do niego i mówi:
- Weź mi tam wnuczku wsadź czopka.
Na to wnuczek się pyta:
- A do której dziury, tej osmolonej czy tej z firankami?

Postprzez Jedras » 21 sty 2013, o 18:36

Obrazek

Postprzez Jaaasiek » 21 sty 2013, o 23:57

Zerwała ze mną dziewczyna. Ale powiedziała, że nadal możemy być rodzeństwem.
Obrazek

Postprzez k@zelot » 22 sty 2013, o 21:23

Co zrobić by pedał chciał bzyknąć kobietę?
Nasrać jej do piz...y.
Oglądasz się na innych, o sobie nic nie wiesz
Ile dałeś światu, ile wziąłeś dla siebie?
Zadajesz pytania: po co, komu i dlaczego?
Co zrobiłeś dobrego dla człowieka drugiego?
BO JA MAM TO
CZEGO TY NIGDY NIE BĘDZIESZ MIEĆ
CHOCIAŻ BARDZO TEGO PRAGNIESZ
...

Postprzez sem » 22 sty 2013, o 23:43

Było 6 postów temu.

Postprzez canalos » 23 sty 2013, o 11:33

k@zelot napisał(a):Co zrobić by pedał chciał bzyknąć kobietę?
Nasrać jej do piz...y.

chyba do cipy
Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda.

Postprzez Jaaasiek » 23 sty 2013, o 13:30

Tylko po zastanowieniu trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy nie mógłby normalnie jej wyruchać między pośladki? :D
Obrazek

Postprzez Jedras » 23 sty 2013, o 19:39

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM