Wpadki PiSiaków

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Wpadki PiSiaków

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 17 paź 2013, o 17:06

A nie mówiłem? :-D

Postprzez Jaaasiek » 17 paź 2013, o 17:37

http://niezalezna.pl/47266-kto-zaatakow ... rokuratury

Ja nigdy nie miałem zbyt dobrego zdania o komentarzach na tym portalu ale dzisiaj mam już totalną bekę :D Fox Mulder by tych teorii spiskowych miał na całe życie :D
Obrazek

Postprzez Holba » 17 paź 2013, o 18:58

lalusiu,

w kazdym temacie robisz dokladnie to samo, wkladasz mi w usta slowa, ktorych nie mowilem, a na udowodnienie piszesz, ze wprost moze nie, ale.... wiec ja tez tak napisze, wprost moze nie, ale...

co za tluk.

chodi, dlaczego milabym bronic ? chcesz podobnie jak Los cos mi wmowic? czy moze cos konkretnie zacytujesz ?
Jeżdżę bo chcę
Jeżdżę bo życie jest złe
Czy są pieniądze czy nie
Jeżdżę bo bawić się chcę
Jeżdżę bo wciąż kocham cie
Widzewie

Postprzez CZŁOWIEK - ŁOŚ » 17 paź 2013, o 20:26

Ja odpowiem za Chodiego.
Żeby Państwu pokazać kibolskie kłamstwo numer tysionc piencet sto dziewiencet i jeden.

W temacie "Wpadki rządu PeŁowskiego", w poście wysłanym 23 października 2012, o 18:59, kibol wkleił relację z konferencji "ekspertów Macierewicza" - wśród nich znajdował się Rońda.
Zacytuję tylko zajawkę:
Zgodnie z aktualnym stanem badań najbardziej prawdopodobna jest hipoteza wybuchu – przyznali niezależni naukowcy z polskich uczelni technicznych, potwierdzając tym samym ustalenia ekspertów zespołu Antoniego Macierewicza. Po raz pierwszy wskazano także, gdzie w tupolewie znajdował się materiał wybuchowy.

Kibol wkleił to bez jakiegokolwiek komentarza, jak zresztą często robi, więc można przyjąć, że nie miał do tego bełkotu zastrzeżeń. Po czym wnioskuję? Ano, jeśli ktoś miewa zastrzeżenia do podlinkowanego / cytowanego źródła, to raczej nie umieszcza linku / cytatu bez komentarza.

Cytaty z innych postów kibola, zamieszczonych w tym samym wątku:
"Ty naprawde wierzysz w pancerna brzoze?" (30 paź 2012, o 12:36)
"pal licho Kaczynskiego, co z generalicja? nie byla wazna? gen. Gagor mial kilka miesiecy pozniej objac stanowiska Głównodowodzącego Wojsk NATO..." (30 paź 2012, o 14:52)
"Zastawnawiam sie dlaczego z Bienieda czy tez uczestnikami ostatniej konferencji z udzialem profesorow z uczelni z calej Polski nikt nie dyskutuje? (...) przeciez ci ludzie klada na szali caly swoj naukowy autorytet, ryzykuja palenie na stosie za herezje o katastrofie" (9 lis 2012, o 15:59)

(To ostatnie najlepsze - to o "paleniu na stosie". Biedny, prześladowany Rońda!)
Krótko mówiąc: kibol insynuował, że był zamach i bronił tych pseudo-ekspertów od Macierewicza.

To oczywiście nie wszystko, powyższe cytaty tak na szybko znalazłem. Sami Państwo możecie sobie poszukać innych - zapewniam, że są :-)

Krótko mówiąc: Chodi miał pełne prawo sądzić, że i dzisiaj kibol będzie bronić "profesora" Rońdy.

Dziękuję za uwagę.

Postprzez Jaaasiek » 21 paź 2013, o 10:19

Obrazek

Postprzez chodi » 21 paź 2013, o 11:25

Holba napisał(a):
chodi, dlaczego milabym bronic ? chcesz podobnie jak Los cos mi wmowic? czy moze cos konkretnie zacytujesz ?

nie. chcę abyś zobaczył jak to jest ginąć od własnej broni. Jeżeli bez argumentów i obraźliwie odnosisz się do strony przeciwnej sporu to pozwól nam się teraz z Ciebie pośmiać. Ty wszystkich wyzywasz od debili, lemingów. Teraz chcę cię zobaczyć jak wijesz się we własnych sidłach.

Dodam do tego jeszcze pytanie o wypowiedź Rogalskiego (link masz wyżej): powiedz mi jaką ma wiarygodność komisja, która wyrzuca tych ekspertów, którzy mają inną opinię.

I może inaczej. Chciałbym poznać Twoją opinię co do tych dwóch faktów.

Postprzez Small77 » 21 paź 2013, o 16:16

Wczoraj natknąłem się na zapowiedź takiej oto pozycji o Wałęsie . Słuchając z jaką zajadłością wypowiada się autor tego "dzieła" i znając Jego zaangażowanie w tropienie "spisków dziejowych jedynie słusznych "utwierdziłem się w przekoananiu , że jest to po prostu kolejny przypadek kliniczny. Dziś z przerażeniem przeczytałem "opinię" , znajdująca sie pod linkiem , na temat tego "dzieła". Mam wrażenie , że takie wypowiedzi powinny być ścigane z Urzędu a autor powinien ponieść związane z tym konsekwencje.
Ponad to myślę ,że sączący się w ostatnim czasie jad , który zastępuje argumenty , może doprowadzić do zdarzeń nieodwracalnych . Poniekąd zaczęło się to dziać już dziś (J.Wojewódzki) tyle , że ja mówię o eskalacji tego zjawiska na zdecydowanie większą skalę.
Pozdrawiam
"Kłamałem , Kradłem , Zabiłem , Zdradziłem , UPADŁEM !"

Postprzez Jaaasiek » 21 paź 2013, o 16:35

No ale nie czytałeś w komentarzach, że to Wojewódzki sobie z pewnością wynajął kogoś, żeby go sokiem jabłkowym oblał? :mrgreen:

Już jutro na niezalezna.pl :D
Obrazek

Postprzez pavulon » 21 paź 2013, o 17:00

Small77 napisał(a):Poniekąd zaczęło się to dziać już dziś (J.Wojewódzki) tyle , że ja mówię o eskalacji tego zjawiska na zdecydowanie większą skalę.
Pozdrawiam

Zaczęło się dziać już dużo wcześniej. Na razie na szczęście prócz jednego wypadku śmiertelnego z udziałem polityka PiS, obeszło się bez większych tragedii. Ale nienawiść siana głównie przez prawą stronę coraz bardziej wrze, aż w końcu może wybuchnąć.
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez chodi » 22 paź 2013, o 08:46

W przypadku Wojewódzkiego jest on taką samą maszyną nienawiści jak PiS. Ten człowiek żyje z robienia z czyjegoś życia gówna.
Nie współczuję jemu. Nie ma większych ran więc może potraktuje to jako pewną naukę.

Ja tutaj powtórzę coś co wielokrotnie mówiłem: Należy brać odpowiedzialność za własne słowa. Słowa rażą tak samo jak pięść. I nie ma tutaj relatywizacji przemocy vs słowa. Koniec kropka.

Postprzez chodi » 22 paź 2013, o 09:06

http://plejada.onet.pl/newsy/jaroslaw-k ... iego/me8g2

I tu mamy już pierwszą relatywizację. My Was opluwać, a Wy nas nie bić!.

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2013, o 11:11

Nie chodi, fizyczny atak na kogoś za to co mówi, myśli i za poglądy, to jest zezwierzęcenie. Czy to Hoffman, Macierewicz czy Wojewódzki.

To nie jest to samo co obrzucenie kogoś jajkami.
Obrazek

Postprzez gad » 22 paź 2013, o 11:55

Jaaasiek napisał(a):Nie chodi, fizyczny atak na kogoś za to co mówi, myśli i za poglądy, to jest zezwierzęcenie. Czy to Hoffman, Macierewicz czy Wojewódzki.

Zgadzam się, naruszanie czyjejś nietykalności fizycznej jest zezwierzęceniem właśnie, jednak ja podciągam pod to również rzucanie jajkami czy też tortem (jak w pewną sędzinę).
Zawyły chamy:
- Bij gejów, mścij braci!
A tak wyje cham, gdy rozum traci.

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2013, o 14:16

http://natemat.pl/79251,malgorzata-wass ... i-wulgarna

Naprawdę, rozumiem, że dla rodziny ofiary to dalej jest przeżywanie i smutek nad grobem, ale Wassermann zachowuje się jakby każdy miał to z nią dzielić. Nie tylko ona zresztą (w drugim linku fajnie pokazane jest oderwanie od rzeczywistości niektórych posłów PiS, jeśli dla nich użycie w zdaniu "k..wa" to oszczerstwo i zniewaga). Oczywiście wtórują im w tym posłuszne pieski z niezalezna.pl. Tymczasem J. Owsiak powiedział głośno i dosadnie to, co chyba coraz więcej ludzi czuje na temat domniemanego "zamachu" i komisji Macierewicza. Zgadzam się z jego każdym słowem, tylko szkoda, że ocenzurowano jego wypowiedź. To, że przeprosił, to wynika z tego, że nie chce aby ta wypowiedź wpłynęła na postrzeganie WOŚP w tym kontekście.
Obrazek

Postprzez bracie » 22 paź 2013, o 14:39

Jaaasiek napisał(a):http://natemat.pl/79251,malgorzata-wassermann-o-jerzym-owsiaku-nikczemnik-jego-wypowiedz-chamska-i-wulgarna

Naprawdę, rozumiem, że dla rodziny ofiary to dalej jest przeżywanie i smutek nad grobem, ale Wassermann zachowuje się jakby każdy miał to z nią dzielić. Nie tylko ona zresztą (w drugim linku fajnie pokazane jest oderwanie od rzeczywistości niektórych posłów PiS, jeśli dla nich użycie w zdaniu "k..wa" to oszczerstwo i zniewaga). Oczywiście wtórują im w tym posłuszne pieski z niezalezna.pl. Tymczasem J. Owsiak powiedział głośno i dosadnie to, co chyba coraz więcej ludzi czuje na temat domniemanego "zamachu" i komisji Macierewicza. Zgadzam się z jego każdym słowem, tylko szkoda, że ocenzurowano jego wypowiedź. To, że przeprosił, to wynika z tego, że nie chce aby ta wypowiedź wpłynęła na postrzeganie WOŚP w tym kontekście.

Tak sie tylko zastanawiam, po kiego grzyba Owsiak się wypowiada w tym temacie. Już taki jeden (hołdys) był co to wypowiadał się w każdym temacie i na wszystkim się znał. I źle skonczył. Przecież to polityka a od tego trzeba z daleka. A na dodatek Owsiak jest dziennikarzem. Nich pomaga dzieciom i robi Woodstok, w polityce się upaprze gównem.
zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2013, o 15:08

Pod wpływem emocji. Miała być transmisja z okazji ukończenia szkolenia Pierwszej Pomocy przez dzieciaki, to wtrynili kabaret Macierewicza i Owsiakowi puściły nerwy.
Obrazek

Postprzez Goomi » 22 paź 2013, o 16:40

Jaaasiek napisał(a):Pod wpływem emocji. Miała być transmisja z okazji ukończenia szkolenia Pierwszej Pomocy przez dzieciaki, to wtrynili kabaret Macierewicza i Owsiakowi puściły nerwy.

to pretensje powinien mieć do tych którzy zarządzają programem w stacjach tv. szoł mu ktoś zajebał? no na to wygląda patrząc na zachowanie Owsiaka
Nie mam szacunku do siebie logując się tu po raz kolejny :-) Gómi

Postprzez sanostol » 22 paź 2013, o 18:32

tak po prawdzie to on to powiedział na swoim videoblogu więc jak ktoś nie chce nie ogląda,
a nie wszyscy płaczą że chłopak sobie poprzeklinał i się zdenerwował,
inna bajka byłaby gdyby rzucał mięsem w jakichś wiadomościach czy cuś takiego

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2013, o 19:09

Otóż to, poza tym pretensje były konkretnie o to ogólnie, że zajmuje się polityka i TV jakimiś niedorzecznościami a takie wydarzenia, które faktycznie są realne i pozytywne, jak to, że tych kilkadziesiąt dzieci będzie mogło w przyszłości uratować czyjeś życie, pozostają bez znaczenia. Zwrócił na chwilę, poprzez wypowiedź, uwagę na problem odciągania uwagi od takich rzeczy, czyli np. naukę pierwszej pomocy, marginalizowanie ich, a zamiast tego angażowania mnóstwa uwagi i środków publicznych, na udowodnienie i poparcie swoich urojeń.
Obrazek

Postprzez chodi » 22 paź 2013, o 21:18

gad napisał(a):
Jaaasiek napisał(a):Nie chodi, fizyczny atak na kogoś za to co mówi, myśli i za poglądy, to jest zezwierzęcenie. Czy to Hoffman, Macierewicz czy Wojewódzki.

Zgadzam się, naruszanie czyjejś nietykalności fizycznej jest zezwierzęceniem właśnie, jednak ja podciągam pod to również rzucanie jajkami czy też tortem (jak w pewną sędzinę).

chłopaki, a przemoc słowna czy psychiczna Wam coś mówi? Często jest to gorsze niż dostanie po ryju.
Poczytajcie sobie, a potem podyskutujemy. Przemoc to przemoc i tutaj mamy reakcję przemocą na przemoc. Jej rodzaj jest nieistotny.

Postprzez pavulon » 22 paź 2013, o 21:36

chodi napisał(a):http://plejada.onet.pl/newsy/jaroslaw-kuzniar-ostro-o-ataku-na-kube-wojewodzkiego/me8g2

I tu mamy już pierwszą relatywizację. My Was opluwać, a Wy nas nie bić!.

Nie lubie Kuźniara, ale tutaj akurat po części się zgodzę. Każdy ma prawo wyrazić swoje poglądy. Tylko każdy, a zwłaszcza osoby publiczne, powinny też uważać na to w jaki sposób to robią i jakim językiem.
Wojewódzki często balansuje na cienkiej linii. Oczywiście nie pochwalam tego co się stało, ale uważam że Wojewódzki swymi często ostrymi komentarzami, sam jest sobie winien.

Bardziej niż atakiem na osoby które same się narażają, boję się np drugiego Brevika który będzie inspirowany wypowiedziami Korwina czy innego Kolonko..
Eeee kaseta, kaseta, kaseta,kaseta ha ha TDK!

Postprzez Jaaasiek » 22 paź 2013, o 21:37

Chodi, ale skoro ktoś wie, że Wojewódzki ma takie a nie inne poglądy i jest prawdopodobieństwo, że zachowa się w taki a nie inny sposób to zmienia kanał, nie czyta jego felietonów ani nie śledzi tematów z nim związanych.

A w drugą stronę to co, Wojewódzki ma przestać chodzić po ulicy?
Obrazek

Postprzez Nikos » 23 paź 2013, o 00:28

chodi napisał(a):chłopaki, a przemoc słowna czy psychiczna Wam coś mówi? Często jest to gorsze niż dostanie po ryju.
Poczytajcie sobie, a potem podyskutujemy. Przemoc to przemoc i tutaj mamy reakcję przemocą na przemoc. Jej rodzaj jest nieistotny.

Mógłbyś napisać na czym polega przemoc psychiczna stosowana przez Wojewódzkiego?

Postprzez Jedras » 23 paź 2013, o 10:00

Wojewódzki do Meli (nie oglądałem bo nie trawie tego podstarzałego kretyna):
"Dlatego nosisz kolorowe spodnie, żeby pamiętać, której nogi nie masz?"
No i ten śmieszny facecik się doigrał. Koleś obraża wszystkich i wszysto. Nie wiem jak zareagował na to pytania Mela ale ja po czymś taki dałbym mu w mordę ale zwyczajnie wyszedł ze studia.Dno i metr mułu.

Postprzez Jedras » 23 paź 2013, o 10:07

Sorry za posta pod postem ale edycja przestała działać. W przedostatnim zdaniu zamiast ale powinno być albo.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FORUM