efiut napisał(a):Coś czuję w kościach, że w Watykanie skandal niemały się szykuje do wyjścia na światło dzienne.
Śmierdzi mi to na kilometr. Chyba będzie rozpierducha.
Granik napisał(a):Z jednej strony 666cm brzoza a z drugiej abdykacja B16
k@zelot napisał(a):I jak tu wytrwać w wierze kiedy nawet głowa kościoła nie daje rady???
efiut napisał(a):Coś czuję w kościach, że w Watykanie skandal niemały się szykuje do wyjścia na światło dzienne. Nie chce mi się wierzyć, że abdykacja Benedykta XVI spowodowana jest zmęczeniem. Zaczynam się zastanawiać, czy nie ma pomóc w przyszłym zrzuceniu winy za wybryki pedofilskie na Ratzingera jako osobę, by chronić urząd papieski.
Śmierdzi mi to na kilometr. Chyba będzie rozpierducha. Zasługuje na osobny wątek, imho.
Adam napisał(a):k@zelot napisał(a):I jak tu wytrwać w wierze kiedy nawet głowa kościoła nie daje rady???
A skąd wiesz, że przestał wierzyć? Jaki to ma związek? To stary człowiek, więc chyba lepiej, że oddaje "władzę" komuś, kto bardziej czuje się na siłach. A sugerowanie jakiegoś skandalu tylko śmieszy.
efiut napisał(a):Coś czuję w kościach, że w Watykanie skandal niemały się szykuje do wyjścia na światło dzienne. Nie chce mi się wierzyć, że abdykacja Benedykta XVI spowodowana jest zmęczeniem. Zaczynam się zastanawiać, czy nie ma pomóc w przyszłym zrzuceniu winy za wybryki pedofilskie na Ratzingera jako osobę, by chronić urząd papieski.
Śmierdzi mi to na kilometr. Chyba będzie rozpierducha. Zasługuje na osobny wątek, imho.
k@zelot napisał(a):A choćby po tym jak się nasz Papież zachował gdy był już w bardzo złej kondycji-do końca nauczał i pokazał jak należy być wytrwałym w wierze.
Bartos napisał(a):k@zelot napisał(a):A choćby po tym jak się nasz Papież zachował gdy był już w bardzo złej kondycji-do końca nauczał i pokazał jak należy być wytrwałym w wierze.
Bo to był NASZ papież a mojsza zawsze lepsza niż twojsza, a twojsza niemiecka to już w ogóle ...
LUCAS napisał(a):mozna juz nawet obstawiac kto wygra i w ktorej rundzie a nawet wiek
ja stawiam na murzyna z ghany w 4 rundzie...
http://www.paddypower.com/bet/current-a ... ds=1178744
wr napisał(a):Może jakiś kardynał, mający szansę na tron papieski, znalazł na Benedykta porządny hak z przeszłości. B16 miał do wyboru: albo zrzeknie się papiestwa, albo będzie wielki skandal. Wszystko możliwe w Watykanie.
Carlos napisał(a):
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 149 gości