pani_irenka napisał(a):Temat powrócił:) Mój kolega z pracy, zaawansowany palacz, przyleciał z rana pożyczyć fajkę, bo jest na odwyku. Nakleja sobie plastry Nicorette, które stopniowo uwalniają nikotynę. Palić mu się chciało, bo za późno przykleił plaster i jeszcze nie zaczęło toto działać. Mówię mu, że bez sensu nakleja jakieś plasterki, skoro i tak pali, ale on z mądrą miną wytłumaczył mi, że to chodzi o oszukanie organizmu, nie można tak od razu odstawić. W każdym razie cieszy się, bo z paczki dziennie zleciał do 5, i jak obliczył, za jakieś 2 tygodnie w ogóle nie będzie palić. Pytałam, czy mu się nie chce zakurzyć gdy ktoś koło niego pali, i on twierdzi ze coraz mniej. Plaster kosztuje 10 złotych, starcza na dobę, można kupić na sztuki.
pani_irenka napisał(a):[...]mam w domu słynną książkę jakiegoś tam faceta, po której rzekomo wspaniale rzuca się palenie, niestety, dalej niż tytułu na okładce nie przeczytałam. [...]
shreku napisał(a):pani_irenka napisał(a):[...]mam w domu słynną książkę jakiegoś tam faceta, po której rzekomo wspaniale rzuca się palenie, niestety, dalej niż tytułu na okładce nie przeczytałam. [...]
p.s. Gdyby ktoś z was jednak był zainteresowany - Allen Carr "Jak skutecznie rzucić palenie".
burmistrz napisał(a):Milo sie pali na imprezkach. Na codzien nie stosuje. Optymalne rozwiazanie, wg mnie.
burmistrz napisał(a):Milo sie pali na imprezkach. Na codzien nie stosuje. Optymalne rozwiazanie, wg mnie.
Nikos napisał(a):Ja mam straszną ochotę na cygaro. Żona zabrania w domu...
Co mam robić? ))
Nikos napisał(a):burmistrz napisał(a):Milo sie pali na imprezkach. Na codzien nie stosuje. Optymalne rozwiazanie, wg mnie.
Ja mam straszną ochotę na cygaro. Żona zabrania w domu a imprezy w tym wieku wychodzą zbyt spontanicznie
Co mam robić? ))
CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Jezu, jak dobrze że mnie to nigdy nie dotknęło!
Holba napisał(a):CZŁOWIEK - ŁOŚ napisał(a):Jezu, jak dobrze że mnie to nigdy nie dotknęło!
to Ty katol jestes ?
Jedras napisał(a):burmistrz napisał(a):Milo sie pali na imprezkach. Na codzien nie stosuje. Optymalne rozwiazanie, wg mnie.
Heh gdyby to było takie proste...Od jakiegoś czasu też mam taki plan ale ciężko wprowadzić go w życie:/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 138 gości