Głosowane na niegrane kawałki grupy Kult

To forum służy wolnej wymianie poglądów i opinii. Ale nie będziemy tolerować szerzenia nienawiści, obrażania i obrzucania wyzwiskami innych dyskutantów oraz trollowania. Nie będzie także tolerancji dla reklamowania nielegalnych nagrań bądź innych nielegalnych produktów. Osoby nie stosujące się do tych zasad będą (bez uprzedzenia) banowane.

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Buldog - Piotr Wieteska , ul. Świętojerska 24 m 52, 00-202 Warszawa
2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych - wieteska@kult.art.pl
3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą upoważnieni pracownicy administratora oraz zleceniobiorcy świadczący na rzecz administratora usługi zarządcze
4) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z tego forum internetowego na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji
6) przysługuje Pani/Pan prawo do: wglądu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych
7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
8) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak ich podania uniemożliwia rejestrację oraz korzystanie serwisu forum

Proszę o zapoznanie się z polityką prywatności dostępną w stopce serwisu.

Re: Głosowane na niegrane kawałki grupy Kult

Postprzez Jedras » 1 paź 2012, o 20:19

53. Krutkie kazanie na temat jazdy na maxa (było grane rok temu na pomarańczowej) bo tego chyba na żywo nie słyszałem;)

Postprzez zgrzyt » 1 paź 2012, o 21:11

109. Klejnot Azji - już kiedyś toczyła się chyba dyskusja na temat tego kawałka...to tylko taka dygresja - szkoda że przepadł bo miał coś w sobie..

Koncert z takimi kawałkami jak prawie wszystkie wymienione wyżej (bo ciężko marzyć o takiej trasie) byłby na pewno wyjątkowym wydarzeniem ;)
Tylko gadanie gadaniem, ciekawe czy w ogóle ktoś z zespołu się kiedyś odniesie do tych wezwań ludu...
"Poproszę dwa piwa. Albo nawet trzy."

Postprzez madamimadamk » 2 paź 2012, o 18:21

to jak już mówimy o niemożliwym to chciałbym kiedyś zobaczyć DVD występu albo dowiedzieć się co mówi sampel z mojej twierdzy co jest moim domem (pani wyciera sobie zad polakami (w buzię? w górę? w dziurę?)

Postprzez Łukasz_eM » 2 paź 2012, o 19:18

Jedras napisał(a):53. Krutkie kazanie na temat jazdy na maxa (było grane rok temu na pomarańczowej) bo tego chyba na żywo nie słyszałem;)

w tamtym roku na koncercie w żywcu było grane

madamimadamk napisał(a): albo dowiedzieć się co mówi sampel z mojej twierdzy co jest moim domem (pani wyciera sobie zad polakami (w buzię? w górę? w dziurę?)

A nie czasem:
"...pani wyciera sobie nami Polakami buzię..."

Postprzez Neghe » 2 paź 2012, o 21:22

Słyszałem Tłuszczę na żywo, kiedy to było? Hm, chyba 2005. Na żywo była zajefajna i posiadała dużego powera ;) Także fajnie byłoby ją ponownie usłyszeć.
A tak -off the record- to był taki bananowy kawałek, Klejnot Azji, z porządnym tekstem. Generalnie wpadł mi w ucho od razu i ciągle liczę że go uwiecznią kiedyś na jakiejś płycie (albo przynajmniej wykonają na koncercie) :>

Postprzez canalos » 3 paź 2012, o 09:09

Neghe napisał(a):Słyszałem Tłuszczę na żywo, kiedy to było? Hm, chyba 2005. Na żywo była zajefajna i posiadała dużego powera ;) Także fajnie byłoby ją ponownie usłyszeć.
A tak -off the record- to był taki bananowy kawałek, Klejnot Azji, z porządnym tekstem. Generalnie wpadł mi w ucho od razu i ciągle liczę że go uwiecznią kiedyś na jakiejś płycie (albo przynajmniej wykonają na koncercie) :>

"Klejnot Azji" to super kawałek ale nie ma na niego najmniejszych szans. To numer Banana, nie zdążyli go nagrać na płytę, więc się nie pojawi bo pewnie trzeba Banana zapytać o zgodę a na to Kazik chyba nie ma najmniejszej ochoty. Choć kawałek wpadał w ucho i szkoda mi go bardzo.
Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda.

Postprzez IBANEZBAS » 3 paź 2012, o 10:06

1.W tym składzie i w obecnej formie,

Uwazam ze aktualnie Kult jest swietnej formie najlepszej od 2008 r ;)

2.Wysłannika grali chyba w 2006 zresztą jaki Angelo i powiem szczerze, że w tych aranżach nie był to nawet cień oryginału.

No i dobrze bo ta wersja co byla grana z solowka przebija stukrotnie stara wersje ;)

3.Pamiętajcie, że to 30 letni zespół dla którego szczytem możliwości jest odtwarzanie w miarę ogranego setu. A będzie gorzej... Taka kolej rzeczy.

a tam pierdzielisz wlasnie jest lepiej niz w takim 2005/2006 kiedy Banan dominowal i cala kapela grala smutnie ;)

Wiec Ibanezie nie masz kompletnie racji ;)[/quote]

To się jeszcze okaże :P

Postprzez madamimadamk » 3 paź 2012, o 17:51

Łukasz_eM napisał(a):A nie czasem:

mocno mi się wydaje, że nie tak, ale to ja jestem pytającym :)

Postprzez dzior » 8 paź 2012, o 22:07

ODSWIEZAM jedzmy dalej!,zapraszam kolejnych chetnych ;)
Przecież
Jedyna osoba, której ufam
Jedyna dusza bliska, którą mam
Jedyna osoba, której ufam
Jedyna dusza bliska, którą mam

Postprzez Bullet » 9 paź 2012, o 02:33

No dobra, to teraz trochę pomącę. A co!

To jak w końcu tutaj głosujemy ostatecznie? Wypisujemy tylko po 10 numerów czy mam od razu wypisać całą listę? Pytam bo zauważyłem, że każdy głosuje inaczej i w końcu już sam niewiem. A próbując wybrać te 10 piosenek musze się na maksa skoncentrować i pomyśleć na czym najbardziej mi zależy :P . Btw. Ciekawe jak Kazik ustosunkuje się do piosenek Bananowych bo jakoś nie widze, żeby ten pomysł przeszedł (chodzi mi o numery z SR i PI, oczywiście).

Łukasz_eM napisał(a):A nie czasem:

Ja tam słyszę "...Pani wyciera sobie NAS Polakami buzię...". Ale ja już jestem trochę przygłuchawy więc proszę mi wybaczyć :mrgreen:

Pozdr.
2003-10-17/2004-05-02/2004|KULT:142|03/2018-11-04/2018-11-16
2004-01-15/2009-02-14/2009-| KNŻ:25 |15/2015-02-22/2015-02-26
2008-02-02/2008-04-19/2008|L DÓPA:11 |/2013-04-20/2014-05-11
2007-05-18/2007-|KAZIK & BULDOG/BULDOG:23 |-03/2014-03-30

Postprzez canalos » 17 paź 2012, o 08:26

I cóż, widzę , że zapał szybko się ulotnił, wątek umarł a nas czeka kolejna taka sama trasa jak co roku. Czy są wśród forumowiczów tacy, którzy mogą jakoś dotrzeć z apelem do zespołu? Kazik forum nie czyta więc trzeba chyba jakoś bezpośrednio skierować do niego tę prośbę, petycję czy jak to nazwać. Może na maila jak ktoś zna? Albo chociaż przez pewu. Powalczmy może się coś uda ugrać

Postprzez madamimadamk » 15 gru 2012, o 20:28

canalos napisał(a):I cóż, widzę , że zapał szybko się ulotnił, wątek umarł a nas czeka kolejna taka sama trasa jak co roku. Czy są wśród forumowiczów tacy, którzy mogą jakoś dotrzeć z apelem do zespołu? Kazik forum nie czyta więc trzeba chyba jakoś bezpośrednio skierować do niego tę prośbę, petycję czy jak to nazwać. Może na maila jak ktoś zna? Albo chociaż przez pewu. Powalczmy może się coś uda ugrać

a to nie przypadkiem pan wirek ustala setlisty?

Postprzez Buli » 15 gru 2012, o 20:32

madamimadamk napisał(a):
canalos napisał(a):I cóż, widzę , że zapał szybko się ulotnił, wątek umarł a nas czeka kolejna taka sama trasa jak co roku. Czy są wśród forumowiczów tacy, którzy mogą jakoś dotrzeć z apelem do zespołu? Kazik forum nie czyta więc trzeba chyba jakoś bezpośrednio skierować do niego tę prośbę, petycję czy jak to nazwać. Może na maila jak ktoś zna? Albo chociaż przez pewu. Powalczmy może się coś uda ugrać

Tak.Bo Kazikowi się znudziło.
ja naprawdę mam szacunek do siebie ...... Goomi _ Tomasz Gomółka, Kraków, Nowa Huta

Postprzez canalos » 26 cze 2013, o 09:45

madamimadamk napisał(a):

Ustala wirek ale z listy kilkudziesięciu utworów, które wybrała wspólnie cała kapela . Zakładam, że część utworów o jakie się tu apeluje w tej liście się nie mieści a pewnie żeby się w niej znalazły musiałby się zgodzić Kazik, który jak zakładam teksty piosenek niegranych na koncertach ma słabo opanowane. Do tego pewnie dochodzi kwestia przećwiczenia na próbach a jak wspominał gdzieś Kazik co raz trudniej im się zebrać. No ale oczywiście wirka można o to molestować jak najbardziej, oby tylko skutecznie. Obawiam się jednak, że z racji wydania nowej płyty set listy na pomarańczowej zostaną wzbogacone tylko o nowe utwory a reszta jednak będzie się kręcić w tradycyjnym zestawie.

Poprzednia strona

Powrót do FORUM